Jatkojalostus

Tilan toimintaan liittyy vahvasti marjojen jatkojalostus. Vuonna 1994 tilan vanhaan navettaan remontoitiin tilat mehujen ja hillojen valmistukseen.  Jatkojalostuksen alkuvaiheessa valmistettiin tilan omista marjoista mansikkamehua ja mansikkahilloa. Nykyään valikoima on laajentunut ja ympäri vuoden mehukeittiöllä valmistetaan  lähes 50 erilaista tuotetta. Tuotteiden valmistuksessa käytämme puutarha- ja luonnon marjoja.

Mehut on perinteistä höyrymehua ilman lisä-ja säilöntäaineita. Ne on tiivisteitä, joiden laimennusohje on 1:4.  Mehuissa maistuu aito marja ja niitä on saatavana myös sokeroimattomina.

Hillot ja hyytelöt keitetään tavallisen sokerin kanssa  ja näissä marjapitoisuus on korkea, jopa 80 %. Hillot on maukkaita puuron päällä ja lettujen kanssa. 

Hyytelöt sopii erinomaisesti  jälkiruokiin ja liharuokien  ja juustojen lisukkeena.

Marjajauheet kuivataan marjakuivureissa, joiden lämpötila on +40 C.  Kuivaamisen jälkeen  ne  jauhetaan hienoksi jauheeksi. Marjajauheet sopii hyvin käytettäviksi puuron ja viilin päälle. Näitä voi lisätä myös smoothien joukkoon ja leivontaan.

Glögit on joulunajan kausituotteita. Näiden valmistuksen pohjana käytetään tilan omia mehuja. Glögejä löytyy laimennettavina tiivisteinä ja valmiina glögijuomina. Mausteina glögeissä on kaneli , neilikka, kardemumma ja pomeranssinkuori. 

Myynti ja markkinointi

Jalosteita voi ostaa suoraan tilan myymälästä, lähiseudun marketeista ja erikoisliikkeistä.

Lammi: S-market Lammi, Myllyn kuppi & kakku

Tuulos: S-market Tuulos

Hollola: Prisma

Vääksy : K-supermarket, S-market

Hämeenlinna: Prisma Tiirö, S-market Goodman, S-market Idänpää

Hattula: Katinalan lihakauppa

Pälkäne: Kesänmaku, Suttisen tilamyymälä

Hämeenkyrö: Frantsilan Kehäkukka (marjajauheet)

Luosto: Lumikki Living

Lisäksi olemme mukana Hämeenlinnan, Iittalan, Riihimäen, Janakkalan, Päijät-Hämeen(Lahti/Hollola), Villähteen, Vääksyn, Hyvinkään, Järvenpään, Tuusulan ja Keravan REKO-ruokapiireissä. REKO-ruokapiirit toimivat facebookissa, joihin voi liittyä. Tilaukset Reko-piireihin tehdään facebookin kautta.