Mansikka

Viljely ja lajikkeet:

Mansikkaa on tilalla viljelty vuodesta 1980.  Ensimmäiset vadelman taimet on tilalle istutettu vuonna 2000. Mansikka- sekä vadelmamaat sijaitsevat lähellä Ormajärveä, mistä saamme tarvittaessa kasteluvettä pelloille. Tilalla viljeltävät mansikkalajikkeet on Polka  ja Honey. Vadelman lajike on Ottawa ja Muskoka.

Itsepoimien ja poimittuna:

Poiminta-aikana pelloilla työskentelee 20-30 poimijaa. Mansikat poimitaan 3,5 kg koppaan, minkä jälkeen ne punnitaan ja pakataan rasioihin tai 5 kg irtomarjalaatikkoon. Mansikoita on saatavana sekä itsepoimien, että valmiiksi poimittuna. Vadelmia on saatavana vain valmiiksi poimittuna.

Kesämyynti:

Tilan oma kesämyymälä on avoinna joka päivä poiminta-aikana. Pääsadon aikana myyntipisteitä löytyy myös Lammin keskustasta, mistä voi ostaa tuoreita marjoja ja herneitä heti syötäviksi tai säilöntään. Tuuloksessa Kauppakeskus Tuulosen edessä palvelemme kesä-, heinä- ja elokuussa joka päivä. Täältä löytyy myös muita marjoja ja vihanneksia sekä lammilaista uutta perunaa.

Pakastemarjat:

Oman tilan mansikkaa ja vadelmaa on saatavana myös pakasteena ympäri vuoden. Muita marjoja, joita käytämme jalostukseen on saatavana myös pakasteena.